Γνωμικό

" Η ουσία της ζωής είναι η εξέλιξη μέσα απο την διερεύνηση με ελεύθερο μυαλό και αυτό το διασφαλίζει η παρουσία του απείρου." Ανώνυμος.

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Τροφική αλλεργία και Θηλασμός.

Είναι γνωστό ότι αν υπάρχει γενετικό υπόστρωμα, τότε και μόνο η επίδραση του αντιγόνου θα προκαλέσει τελικά την εμφάνιση αλλεργικών φαινομένων. Η εκδήλωση όμως της αλλεργίας ως σύμπτωμα απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα έως ότου εκδηλωθεί. Το χρονικό αυτό διάστημα είναι η περίοδος κατά την οποία το γενετικά προδιατεθειμένο άτομο ευαισθητοποιείται.
Η Ευαισθητοποίηση ,εκτός από χρόνο, απαιτεί την έκθεση στο αίτιο κατά διαλείποντα τρόπο. Για παράδειγμα όταν στο νεογνό που θηλάζει χορηγούνται ,για διάφορους λόγους περιστασιακά κάποια γεύματα με αγελαδινό γάλα, αναπτύσσεται αλλεργία. Αντίθετα η συνεχής χορήγηση, δηλαδή η συνεχής επαφή με το αντιγόνο ευοδώνει την έλευση της ανοσολογικής ανοχής. Η ίδια η φύση έχει διδάξει την ανάκαμψη της αλλεργικής αντίδρασης με το γυναικείο γάλα, διότι με τον θηλασμό , η αντιγονική έκθεση είναι πρωτίστως αδιάκοπη και επιπλέον, ποιοτικά και ποσοτικά, ο άριστος τρόπος για την ανάπτυξη ανοσολογικής ανοχής και της πρόληψη της αλλεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου