Γνωμικό

" Ο στόχος της ζωής είναι κάθε γενιά να εξελίσσεται μέσα απο την διερεύνηση, στηριζόμενη στην ελεύθερη χρήση της φαντασίας της, και αυτό το διασφαλίζει η παρουσία του απείρου." Ανώνυμος.

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Τροφική αλλεργία-Επιδημιολογία

Ποσοστό 20-25% του γενικού πληθυσμού πιστεύει ότι έχει τροφική αλλεργία. Το ποσοστό αυτό διπλασιάζεται έως και τριπλασιάζεται, 40-60%, όσον αφορά τον παιδικό πληθυσμό. Αυτό διότι όταν ερωτηθούν οι γονείς, αποδίδουν οποιαδήποτε ανεπιθύμητη τροφική αντίδραση των παιδιών τους σε αλλεργία. Με αντικειμενικά διαγνωστικά κριτήρια, όμως, λιγότερο του 4% των ενηλίκων έχει πραγματική τροφική αλλεργία. Ομοίως βρέθηκε ότι κατά τη βρεφο-νηπιακή ηλικία, η αληθής τροφική αλλεργία κυμαίνεται μεταξύ 6-8 %. Περίπου 2,5% των βρεφών έχουν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.
Αλλεργία στο αυγό σε ασθενείς μέχρι την ηλικία των 3 ετών ανευρίσκεται σε ποσοστό 1,6%.
Το σουσάμι όταν προκαλεί αλλεργία , διατηρείται δια βίου στο 80%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου