Γνωμικό

" Η ουσία της ζωής είναι η εξέλιξη μέσα απο την διερεύνηση με ελεύθερο μυαλό και αυτό το διασφαλίζει η παρουσία του απείρου." Ανώνυμος.

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Τροφική αλλεργία και υπερβολές.

Η ευαισθητοποίηση μέσω δερματικής οδού από σκευάσματα που περιέχουν τροφικά αντιγόνα, συνδέεται σαφώς με την ανάπτυξη αλλεργίας. Το φιστίκι ,επειδή έχει και χαμηλό κόστος και κατάλληλες φυσικοχημικές ιδιότητες, χρησιμοποιείται στις διαφορές αλοιφές και κρέμες ως έκδοχο. Με την χρήση τέτοιων σκευασμάτων, ο κίνδυνος για ανάπτυξη αλλεργίας στο φιστίκι είναι αναπτυγμένος, συγκριτικά με άλλα προϊόντα περιποίησης του δέρματος, ειδικά όταν το δέρμα φλεγμαίνει, επομένως ,είναι αυξημένη η διαπερατότητα του. Αυτός ο αυξημένος κίνδυνος ανάπτυξης αλλεργίας στο φιστίκι βρέθηκε ότι δεν έχει σχέση με τη βρώση φιστικιού από τις γυναίκες στην περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, έτσι δεν πρέπει να υποβάλλονται σε διατροφικές στερήσεις χωρίς τεκμηρίωση, τόσο η έγκυος, όσο και η θηλάζουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου