Γνωμικό

" Η ουσία της ζωής είναι η εξέλιξη μέσα απο την διερεύνηση με ελεύθερο μυαλό και αυτό το διασφαλίζει η παρουσία του απείρου." Ανώνυμος.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ο Σώφρον παραφρόνησε.


Ο μικρός εγγονός παρακολουθεί στη τηλεόραση με τον παππού του τα νεότερα της οικονομικής κατάστασης της χώρας του. Ξαφνικά και ενώ έχει επικεντρωθεί με άγριες διαθέσεις στο ρολόι ,που θεωρεί υπεύθυνο για την καθυστέρηση στην έναρξη της παιδικής ταινίας, ακούει ότι πρώην υπουργός παραδέχτηκε ότι έπαιρνε χρήματα από μια εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών και πιθανόν να μεροληπτούσε υπέρ της σε κάποιους διαγωνισμούς του κράτους.
Δεν κατάλαβε ακριβώς τι σημαίνει μεροληπτούσε αλλά σίγουρα κατάλαβε ότι η αμοιβή του ήταν πολλά λεφτά αφού ο παππούς ξεκίνησε με ένα γνώριμο τρόπο τη δοξασία των αγίων και λόγω απουσίας του πατέρα του, μπόρεσε να απολαύσει όλο το τροπάριο. Άγιοι ,καντήλια, συντάξεις, υπουργεία είχαν την τιμητική τους.
-Να τι θα κάνω και εγώ όταν μεγαλώσω.-είπε
-Τι παιδί μου;-ρώτησε ο παππούς ενώ τα χέρια του συνέχιζαν τις δοξασίες προς τα «θεία».
-Μερολήπτης!
-Μερολήπτης; Τι επάγγελμα είναι αυτό?
-θα μεροληπτώ για τους άλλους και αυτοί θα με πληρώνουν.
-Και για ποιο πράγμα θα μεροληπτείς?
-Για οτιδήποτε μου ζητήσουν.
-Μα έτσι μπορεί να μεροληπτείς προς όφελος των λίγων σε βάρος των πολλών.
-Ουάου, δεν το φανταζόμουν τόσο εντυπωσιακό!
-Δεν είναι εντυπωσιακό, είναι απογοητευτικό .
-Γιατί;
-Γιατί παιδί μου αυτό είναι παράνομο και θα αξίζει να πας φυλακή.
-Ρε παππού ,φυλακή πάνε οι κακοί όχι αυτοί που μεροληπτούν.
-Φυλακή πάνε αυτοί που κλέβουν, και αυτοί που μεροληπτούν ενάντια στο κράτος, δηλαδή ενάντια σε μένα και σε σένα ,είναι κλέφτες και πρέπει να πάνε φυλακή.
-Μα παππού αυτοί που μεροληπτούν είναι συνέχεια στην τηλεόραση με ωραία κουστούμια, μεγάλα αυτοκίνητα, ωραία σπίτια, έχεις δει κανέναν να μπαίνει φυλακή?
-Αυτό είναι το κακό και έτσι ο κόσμος έχει μια καλή δικαιολογία να προσπαθούν να τους μιμηθούν.
-Έτσι είναι και το σωστό, σε τέτοιες δύσκολες εποχές δεν πρέπει να κλείνουν κερδοφόρα επαγγέλματα.
-Αχ θες να με πεθάνεις και εσύ πριν την ώρας μου όπως αυτοί με τις συντάξεις που μας δίνουν? Μας σπρώχνουν μπροστά στον Άγιο Πέτρο χωρίς να είμαστε ακόμα γραμμένοι στην λίστα του και αυτός μας κοιτάζει λυπημένα ,στεγνούς από την σπίθα της νεανικής μας αξιοπρέπειας ,βουτηγμένους στην γεροντική ανοχή και απορημένος δεν ξέρει αν πρέπει να μας καλοδεχτεί ή να μας «διαολοστείλει».
-Παππού ζήτα του να μεροληπτήσει , ζήτα του να μεροληπτήσει….
-&#*$##&*….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου