Γνωμικό

" Η ουσία της ζωής είναι η εξέλιξη μέσα απο την διερεύνηση με ελεύθερο μυαλό και αυτό το διασφαλίζει η παρουσία του απείρου." Ανώνυμος.

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Άγχος, προσοχή!


Πολλές φορές ως Παιδίατροι γινόμαστε μάρτυρες του υπερβολικού άγχους των νέων γονέων. Είναι απαραίτητο αλλά και καθήκον μας να ενημερώσουμε τους γονείς για τις αρνητικές συνέπειες που έχει η στάση τους στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού τους, γεγονός που οι περισσότεροι αρνούνται να αποδεχτούν ή καλύτερα, δεν αξιολογούν σωστά.


Έτσι θεωρώ πολύ πρακτικό το ερωτηματολόγιο SCARED που απευθύνεται στους γονείς και αφορά την ψυχοσύνθεση των παιδιών τους. Έχει δημιουργηθεί από το Ψυχιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου του Pittsburgh.


Κατεβάστε το ερωτηματολόγιο στα Ελληνικά ΕΔΩ.
Απαντήστε και συγκρίνετε το ΣΚΟΡ. Θεωρώ ότι είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο για μια πρώτη εικόνα των επιπτώσεων των πράξεων μας στην ψυχολογία του παιδιού μας.


Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ ενώ το ερωτηματολόγιο στα Αγγλικά θα το βρείτε ΕΔΩ.

Υπάρχει και αντίστοιχο ερωτηματολόγιο που συμπληρώνει το ίδιο το παιδί (>12 χρονών) στα Αγγλικά ΕΔΩ (Η μετάφραση εκκρεμεί).


Οποιαδήποτε διαφωνία με την μετάφραση ή για τη αξιοπιστία του ερωτηματολογίου είναι ευπρόσδεκτη και θα ληφθεί άμεσα υπόψιν.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου