Γνωμικό

" Η ουσία της ζωής είναι η εξέλιξη μέσα απο την διερεύνηση με ελεύθερο μυαλό και αυτό το διασφαλίζει η παρουσία του απείρου." Ανώνυμος.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Επέτειος αποφάσεων...


Ξανά... κόβεται το κάπνισμα στην Ελλάδα. Ο νόμος του πρώην υπουργού Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλου ουδέποτε εφαρμόστηκε και τώρα έρχεται άλλος, αυστηρότερος, της νυν υπουργού κυρίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου , ο οποίος μιλά για καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους από την 1η Σεπτεμβρίου.


Από τα νέα μέτρα δεν εξαιρείται κανείς, ούτε οι ιδιωτικές επιχειρήσεις ούτε τα καφενεία. Δίδεται μόνο στα μεγάλα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης- άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων- και στα καζίνα οκτάμηνη περίοδος προσαρμογής.


Κατά τη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης της Εθνικής Επιτροπής κατά του Καπνίσματος η υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι το φθινόπωρο θα απαγορευθεί το κάπνισμα σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας, εστιατόρια, καφέ, μπαρ, ακόμη και καφενεία, καθώς και σε όλους τους χώρους εργασίας. Παράλληλα θα καταργηθούν και τα καπνιστήρια όπου υπάρχουν. Ετσι οι καπνιστές εργαζόμενοι θα πρέπει να βγαίνουν στο πεζοδρόμιο για να καπνίζουν.
Στο τέλος η απαγόρευση του καπνίσματος θα είναι σαν το άλλο με τον ΤΟΤΟ....

Διαβάστε περισσότερα: Στο Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου