Γνωμικό

" Η ουσία της ζωής είναι η εξέλιξη μέσα απο την διερεύνηση με ελεύθερο μυαλό και αυτό το διασφαλίζει η παρουσία του απείρου." Ανώνυμος.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Διατροφή του μωρό..η αιώνια μάχη ιατρού και μητέρας.

Ένα από τα πρώτα προβλήματα που συνάντησα όταν ξεκίνησα το ελεύθερο επάγγελμα, μετά από 4,5 χρόνια ειδίκευσης στο Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" ήταν οι οδηγίες διατροφής για τα παιδιά και οι ατελείωτες, αλλά τις περισσότερες φορές δημιουργικές απορίες των μητέρων. Έτσι αναζήτησα και δημιούργησα ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για την διατροφή του μωρού από την γέννηση του μέχρι και την ηλικία των 12 μηνών. Οι απορίες δεν σταμάτησαν αλλά σίγουρα ελαττώθηκαν.
Αυτό που διαπίστωσα κατά την αναζήτηση μου στην βιβλιογραφία, είναι ότι η διατροφή του παιδιού είναι ίσως ο πιο δυναμικός "χώρος" της παιδιατρικής, με τις πιο συχνές αλλαγές στις κατευθυντήριες οδηγίες.
Επίσης παρατήρησα ότι στην σημερινή εποχή όπου η γυναίκα είναι μητέρα, επαγγελματίας, σύζυγος και νοικοκυρά, το να ακυρώσεις την ελεύθερη συμμετοχή και άποψη της για την διατροφή του παιδιού της είναι ο,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις.
Έτσι θα κλείσω λέγοντας:
" Οι παρακάτω οδηγίες σας δίνονται ως συστάσεις. Δεν υπάρχουν αξιώματα στην διατροφή του παιδιού . Είναι όμως απαραίτητο για την καλύτερη δυνατή φροντίδα και ανάπτυξη του παιδιού σας, να υπάρχει συνεχή συνεργασία της ιατρικής εμπειρίας με το μητρικό ένστικτο."
Download
http://rapidshare.com/files/335571696/Food_0-12_months.pdf
or
απο το site μου στην Otenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου