Γνωμικό

" Η ουσία της ζωής είναι η εξέλιξη μέσα απο την διερεύνηση με ελεύθερο μυαλό και αυτό το διασφαλίζει η παρουσία του απείρου." Ανώνυμος.

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Nεότερα για τις φαρμακευτικές αλλεργίες

-Οι  φαρμακευτικές αλλεργικές αντιδράσεις στο 80% είναι δοσοεξαρτώμενες. Οι 
περισσότερες άμεσες  αντιδράσεις είναι στις πρώτες 6 ώρες ενώ μπορούν να εμφανιστούν και δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της θεραπείας.Αποτελούν όμως μόνο το 10% των συνολικών ανεπιθύμητων αντιδράσεων των φαρμάκων και μόνο το 2,5% χρήζει νοσηλείας.

-Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι  Ιοί όπως CMV, EBV μπορούν να συμβάλλουν στην εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων κατα την χορήγηση φαρμάκων όπως αντιβιοτικών. Αυτός είναι και ο λόγος που αμφισβητούνται  πλέον οι ταμπέλες για αλλεργίες. Το 82% των ανθρώπων που εμφάνισαν αλλεργία σε κάποιο φάρμακο αποδείχτηκε ότι περνούσαν ταυτόχρονα και κάποια ιογενή λοίμωξη.  

-Δεν υπάρχει κληρονομικότητα στην αλλεργία!!!!! 

-Υπάρχει ευαισθητοποίηση από τον μητρικό θηλασμό? Οι απόψεις διίστανται. 

-Πώς αντιδρούμε. Πρώτα γίνεται διακοπή του φαρμάκου και αλλαγή κατηγορίας. Δεύτερον χρήση αντιισταμινικών .Μην ξεχνάμε 6-8 ώρες μετά από μια βελτίωση μπορεί να έχουμε μια νέα επιδείνωση. Τρίτον καταγραφή της κίτρινης κάρτας. Τέταρτον προσπάθεια απόδειξης της αλλεργίας 1-6 μήνες μετά είτε με δερματικά τεστ είτε με δοκιμασία πρόκλησης από  παίδο-αλλεργιολόγο. 

-Δεν υπάρχει τεστ  να προβλέπει την  αλλεργία. 

-Μύθος η αλλεργία από διασταυρούμενη αντίδραση στις κεφαλοσπορίνες λόγω αλλεργίας στην πενικιλίνη. Αφορά μόνο το 4-10%. 

-Nα ενημερώνονται οι γονείς ότι μετά την πρόκληση μπορεί ένα 2-7% να επανεμφανίσει αλλεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου