Γνωμικό

" Η ουσία της ζωής είναι η εξέλιξη μέσα απο την διερεύνηση με ελεύθερο μυαλό και αυτό το διασφαλίζει η παρουσία του απείρου." Ανώνυμος.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Psychoneuroimmunology?


Μια μελέτη από την Ολλανδία, ήρθε να παρουσιάσει την άποψη, οτι η υγεία μας εξαρτάται απο την συμπεριφορά μας.
Τι περιλαμβάνει αυτή η μελέτη?
Πήραν 340 παιδιά ηλικίας 1-4 χρονών, υγιή και 82 παιδιά ίδιας ηλικίας με συχνά επεισόδια λοιμώξεων του αναπνευστικού χωρίς παθολογικά εργαστηριακά ή κλινικά ευρήματα και σύγκριναν τον τρόπο ζωής τους.
Συμπεράσματα:
  • Τα παιδιά με συχνές λοιμώξεις του αναπνευστικού καθώς και οι γονείς τους, δεν ακολουθούν βασικούς κανόνες στη διατροφή. Οι περισσότερες οικογένειες έχουν αποκλείσει απο την δίαιτα τους τα λαχανικά και το μοσχάρι.
  • Τα παιδιά με συχνές λοιμώξεις του αναπνευστικού παρουσιάζουν σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό ανυπακοής καθώς και μικρότερο ποσοστό εφαρμογής κανόνων συμπεριφοράς στο σπίτι απο τους γονείς.
Δημιουργείται λοιπόν μια νέα επιστήμη(Psychoneuroimmunology) που αφορά την επίδραση του ψυχολογικού stress απέναντι στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας.
Ας καλοδεχτούμε λοιπόν το νέο μέλος της Ιατρικής κοινότητας και ελπίζουμε να συμβάλλει στην υγιή σωματική αλλα ταυτόχρονα και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου