Γνωμικό

" Η ουσία της ζωής είναι η εξέλιξη μέσα απο την διερεύνηση με ελεύθερο μυαλό και αυτό το διασφαλίζει η παρουσία του απείρου." Ανώνυμος.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Υποτροπιάζοντες ουρολοιμώξεις.

Αυτό που απασχολεί τους γονείς παιδιών με υποτροπιάζοντα επεισόδια ουρολοίμωξης είναι ποιά εξέταση θα μπορούσε να θέσει άμεσα την διάγνωση ώστε να προσδιοριστεί άμεσα και η θεραπεία.
Όλες οι μελέτες δείχνουν οτι δεν μπορεί μόνο ΜΙΑ εξέταση να θέσει ακριβής διάγνωση.
Η μελέτη αφορά 447 παιδιά διαφορετικών ηλικίων ,GroupI:<1y GroupII:1-5y GroupIII:7-12y, διάρκειας 17 χρόνων, όπου διαπιστώθηκαν τα παρακάτω συμπεράσματα.


Group IGroup IIGroup III
Φυσιολογικά αποτελέσματα223119
VUR (vesicoureteric reflux)935946
VUR+UB(vesicoureteric reflux+unstable bladder)394814
UB (unstable bladder)303413



Οπότε απο την μελέτη διαπιστώθηκε οτι στο μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών με υποτροπιάζοντα επεισόδια ουρολοιμώξεων υπάρχει Κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση (VUR), 67%, με μεγαλύτερο το ποσοστό στα βρέφη, ενώ στο 40% διαπιστώθηκε διαταραχή στην κένωση της κύστης , κυρίως στην ηλικία 1-6 χρονών.

Αρα σε ένα παιδί με υποτροπιάζοντα επεισόδια ουρολοίμωξης οι γονείς δεν πρέπει να αρκεστούν σε ένα υπερηχογράφημμα νεφρών. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ κυστεοουρηθρογραφία (ΚΟΓ) καθώς και πιθανόν έλεγχο με video-urodynamics (VUD), που προσφέρει ασφαλή διάγνωση σε διαταραχές στην κένωση της ουροδόχου κύστης.

Μιλήστε με τον Ιατρό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου