Γνωμικό

" Η ουσία της ζωής είναι η εξέλιξη μέσα απο την διερεύνηση με ελεύθερο μυαλό και αυτό το διασφαλίζει η παρουσία του απείρου." Ανώνυμος.

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Μείωση αλεργιογόνου δράσης των τροφών

· Πλύσιμο , Κόψιμο, Φυγοκέντρηση, θέρμανση , ζύμωση, υδρόληση, πολτοποίηση μερικοί απο τους τρόπους μείωσης της αλλεργιογόνου δράσης των τροφών.
· Θέρμανση άνω των 70 βαθμών Κελσίου οδηγει σε σημαντική μείωση της αλλεργιογόνου δράσης.
· Το ξηρό ψήσιμο του φυστικιού αυξάνει την αλλεργιογόνο δράση  του σε αντίθεση με το βράσιμο και το τηγάνισμα.
· Η παστερίωση αυξάνει την αντιγονικότητα του γάλακτος χωρίς ομως να αυξάνει την αλλεργιογονικότητα του.
· Ο βρασμός του γάλακτος για 10 λεπτα μειώνει την αλλεργιογόνο δράση .
· Το ψημένο γάλα ,σε διάφορα γλυκά ,παρουσιάζει μείωση εμφάνιση αλλεργίας, κατα 70%, σε παιδια με αλλεργία στο γάλα.
· Το βράσιμο γάλακτος επίσης στάδιακά προσφέρει και ανοχή στις άλλες πρωτείνες του γάλακτος.
· Οvalbumin, Οvomucoid, οι βασικές πρωτεΐνες αλλεργίας του αυγού. Ανάμειξη με αλεύρι σιταριού και ψήσιμο στους 180 για 30 λεπτα μειώνει την αλλεργιογόνο δράση του. Το ψημένο αυγό οδηγεί και σε ανοχή στο ωμό αυγό μετά Απο 16 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου