Γνωμικό

" Η ουσία της ζωής είναι η εξέλιξη μέσα απο την διερεύνηση με ελεύθερο μυαλό και αυτό το διασφαλίζει η παρουσία του απείρου." Ανώνυμος.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) νεώτερα.

Η ΓΟΠ σήμερα είναι μια κατάσταση που μπορεί να κυμανθεί απο φυσιολογικά επίπεδα ως και την εμφάνιση οισοφαγίτιδας. Τα νεώτερα που ακούστηκαν στο συνέδριο είναι:
1. Η παρουσία ΓΟΠ δεν χρεώνεται πλέον την εμφάνιση Ασθματος ή του χρόνιου βήχα.

2. Η χρήση των αντιόξινων, Epadoren, δεν περιορίζει το ποσοστό παλινδρόμησης αλλα μετατρέπει την όξινη παλινδρόμηση σε μη-όξινη. Έτσι η χρήση τους θα πρέπει να αποβλέπει σε περιορισμό των συμπτωμάτων πιθανής οισοφαγίτιδας και όχι στην μείωση του αριθμό των αναγωγών.


3. Η PHμετρία συνεχίζει να είναι η καλύτερη μέθοδος στην δίαγνωση της ΓΟΠ στηριζόμενη στον αριθμό παλινδρομήσεων στο 24ωρο και απο το ποσοστό του PH <4.>


4. Τα PPI (Nexium) είναι μια αγωγή που δυστυχώς γίνεται κατάχρηση στην συνταγογράφηση τους στο εξωτερικό αλλα και συντόμα και στην γειτονιά σας. Η παρενέργειες στην κινητικότητα του εντέρου και στην απορρόφηση των συστατικών απο τις τροφές, αφού με την διακοπή της οξύτητας του γαστρικού υγρού ,περιορίζει την πέψη των τροφών, χρήζει την επιλογή τους για συνταγογράφηση άκρως ειδική.


5. Η τοποθέτηση των βρεφών όσο γίνετε σε περισσότερο όρθια στάση δεν αποδεικνύεται πλέον οτι βοηθάει.

6. Νέα χειρουργική λαπαροσκοπική μέθοδος έρχετε να δώσει λύση εκεί που τα Φάρμακα δεν τα κατάφεραν με επανέναρξη σίτισης σε 21 ώρες απο το χειρουργείο.


Όσο για το Παρίσι:Είναι ωραίο ξέρεις ότι όπου και να σταθείς θα μπορείς να φας ένα ωραίο γλυκό. Τελικά το Παρίσι είναι μια γλυκιά πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου