Γνωμικό

" Η ουσία της ζωής είναι η εξέλιξη μέσα απο την διερεύνηση με ελεύθερο μυαλό και αυτό το διασφαλίζει η παρουσία του απείρου." Ανώνυμος.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Βήχας ....πότε χρειάζεται θεραπεία;


Έδω και Πολύ καιρο οι περισσότεροι νέοι συνάδελφοι έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια Ενημέρωσης των νέων γονέων με σκοπό να αντιληφθούν ότι ο Βήχας χωρίς ακροαστικά δεν είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί με αγωγή. Όλες οι μελέτες που παρουσιάστηκαν και αφορούσαν σε παιδιά με Βήχα που παρουσιάζουν συμπτωματολογία κυρίως τις βραδυνές ώρες κατα την κατάκληση και χωρίς ακροαστικά ευρήματα κατα την κλινική εξέταση, δεν παρουσίασαν γρηγορότερη βελτίωση τόσο η ομάδα που αντιμετωπίστηκε με εισπνεόμενη Σαλβουταμολη (Aerolin) όσο και αυτή που αντιμετωπίστηκε με εισπνεόμενη κορτιζόνη (Flixotide) σε σύγκριση με την ομάδα που αντιμετωπίστηκε με .... παρακολούθηση!
Άξιο αναφοράς απο αυτήν την παρουσίαση ήταν και η άποψη του καθηγητή για την αποτελεσματικότητα των αντιβηχικών σιροπιών, όπου χαρακτηριστικά ο συνάδελφος απο την Γερμανία επισήμανε:

πρώτον: ότι μετα Απο 20 Χρόνια εμπειρίας ακόμα ξαφνιάζετε που ακούει στο ιατρείο του εμπορικά ονόματα για πρώτη φορά και

δεύτερον: ότι για την αγωγή που θα συστήσει , αφήνει τους γονείς να αποφασίσουν , όταν η προσπάθεια να τους εξηγήσει για ποιους λόγους δεν χρειαζετε να πάρουν κάποιο αντιβηχικό σιρόπι πέφτει στο κενό απο την αδιάλλακτη στάση των γονέων , που απαιτούν ησυχία στο σπίτι!

Χαρακτηριστικά είναι τα νούμερα για την διάρκεια του βήχα:


  • 35 με 40% συνεχίζει για 10 ημέρες.

  • 10% συνεχίζει για 25 ημέρες.

  • Ενώ χρόνιος θεωρείτε με διάρκεια 3-12 εβδομάδες.

Πολύ σημαντικό είναι οι γονείς αλλα και ο Ιατρός να μην στηρίζει την διάγνωση για την αιτιολογία του βήχα απο την ανταπόκριση στην Θεραπεία.

Επίσης χαρακτηριστικά ήταν τα αποτελέσματα απο τις μελέτες για την πιθανή αιτία υποτροπής του βήχας όπου για μετά απο 2-3 μέρες παύσης η επανέναρξη της χρεώνετε σε μη καλή συμόρφωση των γονέων στην αγωγή ενώ μετά από 4-5 ημέρες το πιθανότερο είναι μια καινούργια λοίμωξη.

Συμπέρασμα: Κάποια παιδιά θα βήχουν ότι και να τους δώσουμε. Δεν υπάρχει φάρμακο που να δωθεί και σε 24 ώρες να αντιμετωπίσει το σύμπτωμα του ξερού βήχα. Η υπομονή μπορεί πραγματικά να έχει τα όρια της , που συνεχώς στενεύουν τα τελευταία χρόνια αλλα και η επιστήμη έχει τα δικά της όπως και η λογική.
Όσο για το Παρίσι πραγματικά είναι μια πόλη με Πολύ πάθος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου