Γνωμικό

" Η ουσία της ζωής είναι η εξέλιξη μέσα απο την διερεύνηση με ελεύθερο μυαλό και αυτό το διασφαλίζει η παρουσία του απείρου." Ανώνυμος.

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Οι σκέψεις ενός ιατρού…

Καθισμένος σε κάποια ουρά ,όπως συνήθως, άκουσα μια συζήτηση που μου επιβεβαίωνε την ανησυχία μου, ότι εμείς οι γονείς δεν εκτιμούμε σωστά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας σήμερα. Μια κυρία λοιπόν, μπροστά μου, μίλησε κολακευτικά για τις μπούκλες των μαλλιών της κόρης της φίλης της. Η μητέρα με έναν επιθετικό τρόπο αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που τις έχουν δημιουργήσει αυτές οι υπέροχες μπούκλες. Κάθε τόσο κάποιος θα βρεθεί να θαυμάσει τα μαλλιά της κόρης της χαϊδεύοντας τα και αυτό της προκαλεί μια συνεχή ανησυχία μήπως και κάποια φορά, σε μια στιγμή εφησυχασμού κάποιος δεν χαϊδέψει μόνο τα μαλλιά αλλά την αρπάξει και δεν θα μπορέσει να αντιδράσει.
Σύμφωνα με το άρθρο των New York Times (Belkin L, September 18, 2010) τα 5 πράγματα που ανησυχούν τους γονείς περισσότερο είναι: απαγωγή, όπλα στο σχολείο, τρομοκρατία, κακοποιοί, ναρκωτικά. Το κέντρο ελέγχου παθήσεων (Centers for Disease Control) όμως, αναφέρει ότι οι 5 πιο συχνοί κίνδυνοι για παιδιά κάτω των 19 χρονών είναι τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα, ανθρωποκτονία, κακοποίηση, αυτοκτονία και πνιγμός. Οπότε διαπιστώνουμε πόσο μακριά από τους πραγματικούς κινδύνους κινείτε η ανησυχία των γονέων. Βέβαια δεν είναι τυχαίο, όταν το ενδιαφέρον στην παγκόσμια γνώμη στρέφεται σε τρομακτικά και σπάνια γεγονότα ενώ αδιαφορούν για φυσιολογικά δεδομένα στη ζωή μας όπως είναι η οδήγηση.
Έτσι μέσα από το σύννεφο ανησυχίας των μητέρων για την πιθανή απαγωγή των παιδιών τους συλλαμβάνω τον εαυτό μου να εύχεται το κορίτσι αυτό, να φοράει τη ζώνη της στο δρόμο για το σπίτι.

Noted by WVR (http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/126/5/1008)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου