Γνωμικό

" Η ουσία της ζωής είναι η εξέλιξη μέσα απο την διερεύνηση με ελεύθερο μυαλό και αυτό το διασφαλίζει η παρουσία του απείρου." Ανώνυμος.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Έτος 2010..εεε και?

Ο Αλφισμός ή Αλμπινισμός ή Λευκοπάθεια εμφανίζεται εκ γενετής ως διαταραχή στη σύνθεση της μελανίνης και έχει ως κλινικό σύμπτωμα το λευκό χρώμα στο δέρμα και στις τρίχες των μαλλιών.
Παρουσιάζεται σε όλες τις φυλές του κόσμου. Στην Αφρική υπάρχει το μεγαλύτερο ποσοστό Αλφισμού παγκοσμίως με φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού. Στην Τανζανία μόνο μέσα στο 2008, κατεγράφησαν 35 δολοφονίες και ακρωτηριασμοί ανθρώπων με αλφισμό (ανάμεσα τους και παιδιά) ως “μαγεμένων”, κυρίως από οργανωμένες συμμορίες που μισθώνονται από “γιατρούς”-μάγους της φυλής.


Στην περιοχή Μουάνζα της λίμνης Βικτώρια, κουκουλοφόροι ορμούν στα σπίτια, σφάζουν αλμπίνους και αρπάζουν τα άκρα τους για να τα πουλήσουν ως φυλαχτά.

Στην παράνομη αγορά μαγικών φυλαχτών της Τανζανίας, ένα κομμάτι από το χέρι ή το πόδι τους πουλιέται από 5 έως 20 χιλιάδες δολάρια.

Βέπουμε λοιπόν ,άπραγοι, σιγά σιγά τα έθνη να δίνουν τη θέση τους στις φυλές.

Με τον όρο φυλή στην Ανθρωπολογία και την κοινωνιολογία εννοείται μια θεωρητική μορφή κοινωνικής οργάνωσης, βασισμένη σε μικρότερες ομάδες που διακρίνονται για την προσωρινή ή μόνιμη πολιτική τους ενσωμάτωση και καθορίζεται από παραδόσεις κοινής καταγωγής ή κοινό ιδρυτικό μύθο, κοινή γλώσσα πολιτισμό και κοινή κυρίαρχη ιδεολογία.

Έθνος ονομάζεται ένα σύνολο ανθρώπων που μοιράζονται κοινά γνωρίσματα που διακρίνουν το σύνολο αυτό, σε παγκόσμια κλίμακα. Τα κυριότερα από τα γνωρίσματα αυτά μπορεί να είναι η φυλή, η γλώσσα, το θρήσκευμα, η κοινή ιστορία και πολιτισμός και η γεωγραφική καταγωγή. Ιστορικά όμως, βασικότερο στοιχείο για την ύπαρξη ενός έθνους είναι η ανάπτυξη της εθνικής του συνείδησης, δηλαδή ο ιδεολογικός παραγκωνισμός των υπόλοιπων στενότερων (π.χ. φατριασμός, τοπικισμός) ή και ευρύτερων (π.χ. φυλετισμός, αυτοκρατορισμός, οικουμενισμός) ομαδοποιήσεων, χάριν του εθνικισμού.

Μήπως και στη χώρα μας ξεκίνησε η Αλλαγή.......?

Η φωτογραφίες είναι της Μάρω Κουρή απο το θέμα στο Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου