Γνωμικό

" Η ουσία της ζωής είναι η εξέλιξη μέσα απο την διερεύνηση με ελεύθερο μυαλό και αυτό το διασφαλίζει η παρουσία του απείρου." Ανώνυμος.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Αξιολόγηση θεραπευτικής αποτελεσματικότητας του άσθματος και των λοιμώξεων του αναπνευστικού στα παιδιά κάτω των 5 ετών, με την μέθοδο TRACK.

Το άσθμα, οποιουδήποτε βαθμού σοβαρότητας, αποτελεί μια χρόνια, φλεγμονώδη διαταραχή των αεραγωγών. Το 50%-80% των παιδιών με άσθμα εκδηλώνουν συμπτώματα πριν από την ηλικία των 5 χρονών.
Το μη ελεγχόμενο άσθμα κοστίζει ακριβά!
Επισκέψεις στο γιατρό, επισκέψεις στα επείγοντα περιστατικά, νοσηλείες, συνταγές, σχολικές απουσίες, αρνητική επίδραση στην αυτοεκτίμηση.

Τι είναι το TRACK?
Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο 5 ερωτήσεων όπου συμβάλει στην καλύτερη παρακολούθηση και αντιμετώπιση του άσθματος ή λοιμώξεων του αναπνευστικού από την ηλικία των 12 μηνών έως και την ηλικία των 5 χρονών και όχι στην διάγνωση τους. Συμπληρώνεται από τους γονείς που:
· Έχουν παιδί κάτω των 5 ετών ΜΕ

· Ιστορικό 2 ή παραπάνω επεισοδίων βήχα, συριγμού ή δύσπνοιας, με διάρκεια πάνω
από 24ώρες.

· Ιστορικό χρήσης βρογχοδιασταλτικών (Β2-διεγέρτες βραχείας δράσης όπως
Aerolin, Salbunova) για λοιμώξεις του αναπνευστικού ή έχουν διαγνωστεί με άσθμα.
και ερμηνεύεται από τον ιατρό τους.

Παρακάτω σας παραπέμπω σε κάποια site με αναφορά στην αξιοπιστία της μεθόδου:
-American Academy of Pediatrics
-The journal of Allergy and Clinical Immunology Volume 123, Issue 4, Pages 833-839.e9
-Καθώς και το ομώνυμο site .

Παρατηρώ ότι οι οδηγίες των ιατρών συχνά παραβλέπονται στον βωμό της επιπολαιότητας γι’αυτό τον λόγο παραθέτω για κατέβασμα το ερωτηματολόγιο, στα Ελληνικά, με σκοπό οι γονείς καθώς και ο γιατρός να εκτιμήσουν την κατάσταση του παιδιού βάση αντικειμενικών δεδομένων και όχι προσωπικών εντυπώσεων, με σκοπό την αποτελεσματικότερη θεραπεία.

Download:http://rapidshare.com/files/349223024/TRACK.pdf


or
απο το site μου στην Otenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου