Γνωμικό

" Η ουσία της ζωής είναι η εξέλιξη μέσα απο την διερεύνηση με ελεύθερο μυαλό και αυτό το διασφαλίζει η παρουσία του απείρου." Ανώνυμος.

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Διάνοιξη Φίμωσης; Ποτέ όσο ο Foreskin Man είναι εδώ.


Μια νέα εποχή ανατέλλει, η εποχή του Foreskin man

Απογοητευμένος απο την αποτυχία της κοινωνίας να προστατέψει τους πιό ευάλωτους πολίτες της, τα βρέφη, ο Foreskin Man ανέλαβε προσωπικά την προστασία τους απο την κακοποίηση των γεννετικών τους οργάνων.
Βοηθούμενος απο υπερφυσικές δυνάμεις, πετάει πάνω απο την πόλη προσπαθώντας να εμποδίσει τις εγκληματικές πράξεις απέναντι στο "ευαίσθητο" σημείο κάθε αγοριού.

Μα ποιός στο καλό είναι ο Foreskin Man, αναφωνεί ο κόσμος.

Είναι ο ήρωας που πήρε το όνομα του απο την Πόσθη. Το δέρμα που δημιουργείται στον πέμπτο μήνα της ενδομήτριας ζωής και καλύπτει τελείως τη βάλανο με την οποία και συμφύεται με πολύστιβο πλακώδες επιθήλιο. Είναι ενωμένα ως άγουρο φρούτο. Σταδιακά σχηματίζονται μικρά κενά διαστήματα μεταξύ της πόσθης και της βαλάνου που στη συνέχεια ενώνονται το ένα με το άλλο, διαχωρίζοντας τελείως την πόσθη από τη βάλανο. Μια διαδικασία που συνεχίζεται μέχρι και την ηλικία των 16 ετών.

Κατά την γέννηση η πόσθη τραβιέται προς τα κάτω αποκαλύπτοντας τη βάλανο μόνο σε ένα ποσοστό 4% των παιδιών. Έως την ηλικία των 6 μηνών η πόσθη τραβιέται τελείως προς τα κάτω σε ένα ποσοστό 20% των αγοριών. Μέχρι την ηλικία των 3 ετών 10% των αγοριών έχουν ακόμη πόσθη η οποία δεν μπορεί να τραβηχτεί προς τα κάτω. Στην ηλικία των 6 ετών παραμένει ένα 8% με δυσκολία στο κατέβασμα, ενώ στην ηλικία των 16 ετών το ποσοστό αυτό πέφτει στο 1%. Σχεδόν σε όλα τα αγόρια μέχρι την ηλικία των 17 ετών η πόσθη έχει ανοίξει κανονικά.

Και τί επιδιώκει αυτός ο Σούπερ Ήρωας?

Θέλει να διορθώσουμε ένα συνηθισμένο λάθος στην εξέταση των γεννετικών οργάνων στα μωρά.Τραβάμε την Πόσθη περιφερικά προς τα εμας και όχι προς την βάση.Με αυτόν τον τρόπο πιστοποιούμαι αν ο δακτύλιος της ακροποσθίας είναι αρκετά φαρδύς ώστε να μην εμποδίζει την ούρηση. Δέν κατεβάζουμε την πόσθη στο μπάνιο ή στην αλλαγή της πάνας. 
Το σύνθημα του είναι : Δέν πειράζουμε ξένη ιδιοκτησία.

Δέν υπάρχει κανένα όφελος απο την διάνοιξη που εφαρμόζεται αλλα και συστήνεται τόσα χρόνια?

Βεβαίως και υπάρχει. Στις 100 διανοίξεις προλαμβάνουμε μία περίπτωση ουρολοίμωξης. Στατιστικά λοιπόν, δεν έχει καμία ένδειξη να αποτελέσει πράξη ρουτίνας.

Και σε ποιές περιπτώσεις είναι αναγκαία?

Η αδυναμία αποκάλυψης της βαλάνου (κλειστή ακροποσθία) οφείλεται σε βαλανοποσθικές συμφύσεις, στενή ακροποσθία και ξηρωτική βαλανίτιδα. Η στενή ακροποσθία και οι βαλανοποσθικές συμφύσεις είναι καταστάσεις φυσιολογικές και μέχρι την έναρξη της εφηβείας περιμένουμε την αυτόματη διεύρυνση της ακροποσθίας, ενώ η ξηρωτική βαλανίτις αναπτύσσεται κατά κανόνα μετά τα πέντε χρόνια και είναι η μόνη αιτία της κλειστής ακροποσθίας όπου η παραπομπή σε χειρουργό είναι αναγκαία. Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι η εφαρμογή της θεραπείας με στεροειδή παρουσιάζει, στις τελευταίες μελέτες , συχνές υποτροπές.

Θα τα καταφέρει ο ήρωας μας?

Στην επαρχιακή Ελλάδα της οικονομικής ύφεσης και των προκαταλήψεων όπου η γνώμη της "γιαγιάς" αποτελεί τον κρυπτονίτη κάθε επιστημονικής "υπερφυσικής" δύναμης, η αποτυχία του είναι πέρα του δεδομένου. Η μοναδική ελπίδα των μωρών, είναι η συνεχή αναζήτηση απο τους νέους γονείς της "λογικής", επιστημονικής, εξήγησης για κάθε τί που αφορά τα παιδιά τους. Αλλα και πάλι......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου