Γνωμικό

" Η ουσία της ζωής είναι η εξέλιξη μέσα απο την διερεύνηση με ελεύθερο μυαλό και αυτό το διασφαλίζει η παρουσία του απείρου." Ανώνυμος.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ελεύθερη Συνταγογράφηση -Επιτέλους λίγο Δημοκρατία στην Χώρα μας

Κοινή Υπουργική Απόφαση.!!!!

ΕΟΠΥΥ- το σύστημα υγείας μιας χώρας σε πτώχευση.

Από 01/01/2012 ξημέρωσε μια νέα χρονιά και η πρώτη ευχή στα χείλη όλων είναι «Υγεία». Λεφτά έτσι και αλλιώς υπάρχουν. Υγεία σήμερα σημαίνει- ΕΟΠΥΥ. Εθνικός οργανισμός παροχής υπηρεσιών υγείας. Ο νέος ασφαλιστικός φορέας της χώρας μας. Τι πρέπει να γνωρίζουμε.

Για τους ασφαλισμένους:

Από τώρα όλοι οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου(ΟΠΑΔ) ,ΙΚΑ,ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ),ΟΓΑ είναι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Τέρμα η ασύδοτη και ασυνείδητη χρήση των βιβλιαρίων του δημοσίου τόσο από τους ασφαλισμένους όσο και από τους ιατρούς. Τώρα εννιά εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούν να εξυπηρετηθούν ως εξής:

1. Δωρεάν σε Δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα υγείας, Υποκαταστήματα του ΙΚΑ. Τώρα θα αναρωτηθείτε, πώς το ΙΚΑ που δεν ικανοποιεί ούτε τους δικούς του ασφαλισμένους, θα καταφέρει να ανταποκριθεί με συνέπεια. Το κράτος λέει ότι έχει προβλέψει και δεν υπάρχει λόγος να το αμφισβητούμε.

2. Σε εξωτερικούς Ιατρούς έχουμε δύο δυνατότητες.

2.1. Σε συμβεβλημένους Ιατρούς του ΕΟΠΥΥ όπου θα μπορεί ο καθένας να εξεταστεί ΔΩΡΕΑΝ σε όλη την διάρκεια λειτουργίας του Ιατρείου. ΟΜΩΣ όταν ο Ιατρός θα αναφέρει(?) ότι ξεπέρασε τις 50 επισκέψεις για την εβδομάδα, είτε αυτό γίνει Δευτέρα είτε Τρίτη είτε άλλη μέρα, από εκεί και πέρα ΟΛΟΙ θα πληρώνουν επίσκεψη, χωρίς επιστροφή μέρους του χρηματικού ποσού από το ταμείο τους. Οπότε ένας παθολόγος που χρεώνει την συνταγογράφηση ως επίσκεψη, θα έχει πιθανόν (? ) την Δευτέρα απόγευμα χρεώσει 50 επισκέψεις και όλη την υπόλοιπη εβδομάδα θα πληρώνεται από τον ασφαλιζόμενο σύμφωνα με τον ΝΟΜΟ. Αργότερα (σε 3 μήνες από τώρα) θα εξετάζονται ΔΩΡΕΑΝ καθημερινά, μόνο σε ένα συγκεκριμένο τετράωρο που θα έχει δώσει ο Ιατρός από το Ιατρείο του. Εκτός τετραώρου ΟΛΟΙ θα πληρώνουν την επίσκεψη .

2.2. Σε μη συμβεβλημένους Ιατρούς του ΕΟΠΥΥ η επίσκεψη θα πληρώνεται σύμφωνα με το τιμολόγιο του κάθε Ιατρού, οπότε καλά είναι να ρωτάτε πριν καθίσετε, αλλά σύμφωνα με τις υποσχέσεις του υπουργού , θα μπορεί να συνταγογραφεί τα φάρμακα σας ή τις εξετάσεις σας με την έκπτωση που σας αντιστοιχεί.

Για τους Ιατρούς:

Όσοι μπουν στον ΕΟΠΥΥ για την μεταβατική αυτή περίοδο των 3 μηνών θα πρέπει να πληρώνονται με 10 ευρώ ακαθάριστα , την επίσκεψη. Αυτό σημαίνει για έναν νέο ιατρό που συμπληρώνει τις 200 επισκέψεις τον μήνα το μέγιστο ποσό είναι 2000 ευρώ. ΑΝ αφαιρέσουμε το 20% , καθαρά στον λογαριασμό του μπαίνουν 1600. Από αυτά η ασφάλεια του είναι 250 ευρώ τον μήνα, με τάση ανόδου όπως αναφέρουν βάσιμες πληροφορίες, άρα 1350. Ενοίκιο μέσο όρο έχουμε από 350 στις επαρχίες μέχρι 600 ευρώ στις μεγάλες πόλεις. Άρα θα μένουν καθαρά από 750 έως 1000 ευρώ μηνιαίως χωρίς να υπολογίζουμε νερό, ρεύμα και τηλέφωνο. Φανταστείτε λοιπόν έναν νέο ιατρό που δεν φτάνει τις 200 επισκέψεις. Συμπεραίνουμε ότι το Ιατρείο για τον νέο ιατρό μέσα στον ΕΟΠΥΥ είναι μη βιώσιμο και οδηγείτε αναγκαστικά στην άρνηση της σύμβασης, σε αντίθεση με τους παλιούς, βολεμένους , Ιατρούς (χρόνια σε ταμεία με αναγκαστική συνταγογράφηση για την οποία τώρα κόπτονται να πάρουμε όλοι) όπου πολύ γρήγορα θα καλύπτουν το όριο των 50 επισκέψεων και άμεσα θα έχουν όφελος αφού θα πληρώνονται για κάθε επόμενη επίσκεψη.

Καταλήγω ,λέγοντας στον αναγνώστη, ότι μετά από πολύ συζήτηση με τους συναδέλφους, ενημέρωση από άρθρα , Blogs, και άλλα μέσα ενημέρωσης, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι ένα σύστημα υγείας για μια χώρα σε πτώχευση. Μιλήστε, ρωτήστε , διαβάστε, πιστεύω ότι θα καταλήξετε στο ίδιο συμπέρασμα … είναι το σύστημα υγεία μιας πτωχευμένης χώρας. Ευχαριστώ.

Καλή χρονιά με υγεία γιατί λεφτά ... υπάρχουν!!!